Notícies

07/03/2013
  •  
  •  

Alex Monés: Esdevenir

Espai Cultural Francolí
Del 7 al 28 de març de 2013

Al mes de març l’Espai Cultural Francolí presenta a les seves tres sales l’obra de l’artista Alex Monés que exposa per primer cop a la galeria.

Artista d’esperit inquiet de descoberta, de curiositat voraç i gust per l’experimentació, Monés treballa amb diferents tècniques i materials sempre en llenços o fustes de gran format perquè ell necessita de “dimensions humanes per poder expressar sentiments humans”.

Els paisatges com a promeses de futur, d’aquell esdevenidor incert del qual parlaven els antics poetes, com a escenaris d’un endemà que cal anar construint amb passió i perseverança i on encara tot és possible.

Els paisatges com a una extensió de l’artista, com una prolongació viva i lluminosa de les seves emocions i sentiments, a vegades intensos, a vegades subtils i delicats.

Els paisatges com a un esdevenir del temps i del procés de creació de l’obra pictòrica.

Aquesta és la proposta que fa l’artista barceloní Àlex Monés, qui va iniciar-se a la pintura a una curta edat gràcies a una troballa casual: “De ben petit vaig descobrir una vella caixa de pintures dins un armari. Hi vaig trobar un tresor. Tot tipus de pintures a l’oli, draps i pinzells. La vaig fer meva. Era la meva joguina preferida. Pintava sobre paper, tela i alguna paret. Mica en mica vaig anar investigant noves textures, tècniques i estils”.

Aquest esperit inquiet de descoberta, aquesta curiositat voraç i aquest gust per l’experimentació han perviscut en ell. Monés treballa amb diferents tècniques i materials sempre en llenços o fustes de gran format perquè ell necessita de “dimensions humanes per poder expressar sentiments humans”.

L’artista fa servir l’acrílic o el collage per recrear sensacions tan diverses com la calidesa de les muntanyes, la grisa uniformitat d’una ciutat o la quietud d’un port i fins i tot incorpora elements, com la terra dels propis paisatges reproduïts a les seves obres per acostar l’espectador a la seva vivència personal.

Més informació a Nota de Premsa.