Eugenia Mestre

Eugenia Mestre

Pintura matèrica. Treballada amb delicadesa i farcida de textures. Les figures s’insinuen, es presenten simplificades o incompletes, deixant el protagonisme al conjunt, mai a la descripció realista. Els grafismes acompanyen, i són una constant, en el diàleg que es proposa.
Es treballa a partir de la trobada de sensacions oposades: força- delicadesa, impuls-reflexió, emoció-racionalitat, gest-precisió. Donant lloc a l’equilibri personal que caracteritza l’obra.

Els grafismes poden trobar-se dibuixats amb tinta, carbonet o grafit. Les paraules poden originar-se en ser rascades sobre la pasta tova que estructura les qualitats del suport, però també les trobem directament transferides sobre la fusta nua del suport.

Els materials adherits generen diferents qualitats i amplien el ventall d’efectes plàstics. Pastes de marbre i sorra que poden generar formes i figures. Materials encolats i textures estampades. Incisions que dibuixen trames.

La paleta de color és predominantment càlida. Vermells intensos, tonalitats terra, blancs i el contrapunt del verd cobalt fosc.
La recerca d’efectes de color, porta a la coexistència de diferents materials pictòrics que interactuen dins d’un mateix suport. Es repel•len, es sobreposen, es tapen… I acaben per multiplicar les qualitats del color en l’obra.

El discurs que vertebra la proposta de diàleg, sovint gira al voltant d’emocions simples i dels desitjos legítims. Sempre sota l’ombra de la superació i la lluita. Emmarcat en el context present i cercant suport en el passat clàssic.


Eugènia Mestre, Artista i mestra d’Art. Formada a l’escola d’Arts i Oficis de Sabadell (ESCOLA ILLA) de la mà de l’artista sabadellenc Agustí Puig. Actualment combina el seu treball artístic en solitari al seu estudi de Sant Cugat, amb el treball col•lectiu a l’escola i amb col•laboracions amb altres artistes. Aquests darrers anys ha treballat, especialment, en projectes que fusionen la pintura i la poesia.

“…L’ART és un llenguatge i la pintura un diàleg. Narracions, emocions i subjectivitats que prenen forma sobre el suport. A vegades, el treball en solitari en fa sentir com si llencés missatges dins d’una ampolla al mar… i potser per això sovint busco la complicitat del diàleg treballant amb els meus alumnes, i en les escriptores amb les qui treballo…”
EUGÈNIA MESTRE

Obres

Related Projects