Notícies

01/09/2009
  •  
  •  

Col·lectiva 10 d’art

Espai Cultural Francolí
Del 3 al 25 de setembre de 2009

Per començar la nova temporada 2009-10, durant el mes de setembre, l’Espai Cultural Francolí, seu de teresarius: promotors d’art, ha confiat en el galerista i fotògraf Carlos Moreno per comissariar una nova exposició col·lectiva que reuneix 10 artistes de diferents estils i tècniques: Andrés Mauri, David Casadesús, Edith Cohen-Gewerc, Isabel Cosin, Ana Molina, Pallàs, Inés Rosal, Marta Rourich, Rodney Samuelson, Joan Tauleria.

Andrés Mauri és un fotògraf que busca l’equilibri precís entre el que és o pot ser real i el que no. Un mètode de treball constant que troba la seva principal eina de discurs en la seva capacitat per extreure aspectes suposadament amagats dins del comú i rutinari.

David Casadesús és un pintor fortament marcat pels impressionistes, freqüenta el paisatgisme de la comarca en la qual viu, així com les naturaleses mortes, les flors i la figura humana.

A la dilatada obra de l’artista israeliana Edith Cohen-Gewerc hi trobem una constant, que és la seva elecció de concentrar la seva recerca en l’exploració dels paisatges interiors de l’ésser humà, exercint en l’espectador una atracció cap a la reflexió sobre la multiplicitat de realitats possibles.

Isabel Cosin és una hàbil i provada artista en la conjunció d’oli i collage, empra materials que ennobleixen les seves teles, tals com a pa d’or, plata i coure, elements que brillen i creen reflexos en posar-se la llum sobre ells, emergint així noves lectures de l’obra.

Ana Molina és una gran paisatgista dins el camp de la fotografia que combina el seu interès per congelar l’instant fugaç amb el do de l’oportunitat. La naturalesa exuberant però efímera manté per sempre tota la seva esplendor en les màgiques imatges d’aquesta jove i prometedora fotògrafa.

L’artista Pallàs és una treballadora incansable en la recerca de noves vies d’expressió, ofereix una abstracció encara més conceptual però encara així més rica, en la seva recerca de “dir més amb menys”.

Amb Inés Rosal trovem dones que es mostren sense ensenyar la seva cara. Homes que no existeixen però que donen forma a la seva roba. Ocells, barrets, bastons, robes… un univers simbòlic en el qual viu aquesta digna hereva dels grans surrealistes d’antany.

La pintora autodidacta Marta Rourich està molt influïda per la seva professió, el disseny gràfic, mostrant les seves obres florals estretament lligades amb els esmentats coneixements, no solament des del punt de vista tècnic, sinó també a l’hora de decidir la seva composició.

Rodney Samuelson es un catalitzador de visions culturals diferents, aportant una novetat conceptual en forma d’amalgama de civilitzacions. Des de l’indigenisme americà als vitralls gòtics, passant per la mitologia dels contes infantils, crea un personal ambient pictòric, molt bé resolt tècnicament.

‘Crear és expressar un pensament a través de nous camins’, així resumeix l’artista Joan Tauleria unes inquietuds plàstiques perseverants en el temps, una necessitat vital d’observar la realitat que l’envolta i una exteriorització del seu món interior mitjançant la imaginació.