Notícies

29/11/2012
  •  
  •  

Col·lectiva de Nadal: petit format

Mª Rosa Budó – Anna Dauder – Joana Figueres – Xita Fornt – Ernest Guitart – Leticia López-Salazar – Carme Raset – Eduardo Ralita – Maria Romaní – María Rovira

Espai Cultural Francolí
Del 29 de novembre al 21 de desembre de 2012

Per celebrar les festes de Nadal l’Espai Cultural Francolí, seu de teresarius: promotors d’ art, en col·laboració amb la marxant d’art Begoña Uriarte, exposarà a les seves sales l’obra en petit format de 10 artistes de diferents estils i tècniques. Us fem un breu resum de cadascun d’ells esperant que siguin del vostre interès.

Mª Rosa Budó va començar el seu camí artístic de mans del pintor Joaquim Torrents Lladó, a l’Escola Lliure del Mediterrani. Durant anys ha anat investigant, en el seu estudi,vida quotidiana.

El món de Joana Figueres ha estat sempre lligat a l’espectacle i la comunicació, encara que sempre paral•lelament amb la pintura. Les seves obres són sempre matèriques, amb colorit i insinuacions lineals subtils. Bona coneixedora de la tècnica del dibuix i la composició, es deixa portar visceralment per l’instint, el que dóna a la seva obra una frescor d’improvisació i de llibertat creativa.

Els inicis de Xita Fornt van ser a l’Escola Eina amb els mestres Ràfols Casamada, Artigau, Serra de Rivera, etc, amb la pintura figurativa, fins a descobrir experimentant amb la pintura abstracta, que es sentia més desenvolupada la seva creativitat. La seva inspiració ve donada de la natura, a través de la llum, el gest i el color.

La frescor de l’obra d’Ernest Guitart se’ns mostra en aquestes petites obres on podem observar el gran coneixement del dibuix i la composició.

Leticia López-Salazar pertany a la Federació d’Artesans d’Andalusia i Artesans del Sud. Ha estat nominada pels seus ventalls de disseny als premis ARTFAD de Barcelona, Premi Nacional d’Artesania i premi ADN Junta d’Andalusia. Ens presenta una col·lecció de ventalls de retallada, partint d’un ventall de fusta de perera, tenyeix i dóna forma a la tela, aconseguint uns atractius dissenys acabats artesanalment a mà.

Carme Raset va estudiar Belles Arts a l’Escola Massana i des de llavors no ha deixat d’estudiar i perfeccionar-se en la tècnica del dibuix, continuant cursos al Cercle Artístic de Sant Lluc. La seva pintura és colorista i sap plasmar en el llenç paisatges urbans de diferents ciutats, on ha viatjat i exposat la seva obra artística.

Eduardo Ralita ens mostra una petita sèrie de paisatges urbans, on el color i la composició ens revelen el seu gran coneixement de l’arquitectura.

Maria Romaní, ceramista i artista conceptual, es va iniciar a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal el 1986. A partir d’aquest moment es va quedar captivada pel món de l’argila. Ens presenta una sèrie de ceràmiques-joia amb perfectes acabats, per tots els angles, amb una simetria justa, fins a les peces de formes atípiques i en les que l’equilibri és indispensable.

Maria Rovira s’inicià a l’Escola d’Arts i Oficis de Tarragona, en les tècniques de dibuix i esmalts, seguint els seus estudis amb el mestre Torres Lladó. La seva pintura s’inclina per la figura, bodegons i flors, les tècniques amb oli i pastís li permeten treballar en el seu estudi amb models al natural.