Notícies

07/06/2013
  •  
  •  

Eva Casanova | Collage: Modus Operandi

Espai Cultural Francolí
Del 7 al 28 de juny de 2013

Al mes de juny l’Espai Cultural Francolí presenta a les seves tres sales l’obra de la jove artista catalana Eva Casanova que exposa per primer cop a la galeria. Una mostra peculiar, alegre i divertida, d’agradable visita on el collage es transforma en l’eix vertebrador que uneix paisatges impossibles, viatges en el temps i quimeres il·lusòries d’Eva Casanova. Natura, temps i somnis seran els temes recurrents d’aquesta exposició, on la tècnica mixta, l’aire retro i el gust pel detall també són els protagonistes.

L’autora es mou en un treball de tendència “vintage”, en el que demostra la seva habilitat compositiva per un costat i la seva sensibilitat creativa per l’altra. Casanova juga amb tota habilitat, ja sigui amb el dibuix, la pintura, el volum, la fusta, els objectes.., sempre en un afany de crear un ambient d’aire retro en el que es mou molt a gust, en una mena de sentiment victorià com si la sensibilitat de temps passats fos per ella més agradable que no pas l’abrupta duresa d’avui mateix.

La seva trajectòria artística ha anat evolucionant al aconsegueix integrar de manera delicada les diverses textures del propi collage.

A cavall entre la il·lustració i la pintura, busca crear personatges i situacions que generin emocions càlides, pensaments profunds o dubtes inquietants. Recorre sempre universos imaginaris, recreant-se en la sensació d’irrealitat, creant ambients on tot és possible. I el temps és un factor més amb el que poder jugar. Així Eva Casanova sempre intenta assolir en les seves obres un estatus atemporal tenyit de passat. El present i el passat es confonen, es barregen i el resultat és una altra dimensió híbrida, més subtil.

Més informació a Nota de Premsa.