Notícies

04/04/2013
  •  
  •  

Glòria Valls

Espai Cultural Francolí
Del 4 al 26 d’abril de 2013

L’Espai Cultural Francolí, seu de teresarius: promotors d’art, té el plaer de presentar una exposició de pintura contemporània de l’artista catalana Glòria Valls.

Per a ella pintar és l’anhel de perseguir en un espai verge aquelles sensacions que no pot expressar en paraules. Exterioritzar els sentiments més amagats i intentar plasmar-los a través d’aquestes grans taques de color velades, deixant que els espais respirin per sí mateixos i es respectin els uns als altres. No és altra cosa que voler captar l’essència de les coses, donar-li una forma pròpia, deixar que parli per ella mateixa i obrir sense límits el pensament de tothom que s’hi vulgui endinsar.

Va néixer al barri del La Sagrera Barcelona al 1968 i actualment és resident al barri de Sarrià, on també hi té el seu taller. És Llicenciada en Belles Arts a la Facultat de Barcelona.

El seu estil és conceptual i abstracte amb domini del cromatisme. És conceptual perquè sempre parteix d’una premissa bàsica, una idea que vol destacar, però també és abstracte, perquè observant una de les seves obres sovint costa delimitar les formes que allà hi veiem.

Després de recórrer per diverses tècniques, ha aprofundit en l’acrílic i les tècniques mixtes sobre tela, amb l’ús subtil i profund de les veladures. Ofereix a l’espectador algunes claus d’una pintura interessada, sobre tot, en el concepte, aportant harmonia interna en cada quadre i sentit de conjunt.

La seva obra, en aparença vulnerable, és forta en la construcció d’un espai, no només relatiu a aspectes de la matèria i de la forma, també comunicatius. Es tracta d’una visió intimista de determinats paisatges urbans, tant per la roba estesa com per les sensacions que provoca i evoca en l’observador, l’entorn d’aquesta roba estesa, edificis, cels, i això sense tenir en compte tota la fabulació que pot suggerir la mateixa roba: a qui pertany, qui l’ha rentat etc.

Les obres, de diferents formats, tenen com a tècnica l’acrílic sobre tela, però, s’hi afegeix la textura sorrenca, que dona un relleus generosos a les teles, sumant l’efecte de calidesa.

Més informació a Nota de Premsa.