Notícies

01/10/2009
  •  
  •  

Isabel Sánchez: Formes i textures a la naturalesa

Espai Cultural Francolí
De l’1 al 30 d’octubre de 2009

Durant el mes d’octubre, l’Espai Cultural Francolí, seu de teresarius: promotors d’art, exposarà per primer cop a Barcelona l’obra de l’artista valenciana Isabel Sánchez, que gira entorn la naturalesa, les seves formes i textures, amb unes obres (pintura, escultura-ceràmica i gravat) que no deixaran indiferent a ningú.

L’artista vol dotar d’ànima a l’espai suggerit per les textures i les formes dels minerals trencats, dels troncs dels arbres, de les diferents formes orgàniques que ens presenta, i això ho fa a través d’una reinterpretació de la naturalesa, adaptant-se a les necessitats d’expressió. El resultat són pintures i escultures d’una forta expressivitat i contundents, un joc de formes, volums i textures, que es recreen en la sintetització de la realitat, harmonitzant i buscant llums i ombres en els volums.

Així doncs, Isabel Sánchez, llicenciada en Belles Arts per la facultat de San Carlos de València, ens presenta una mostra de la seva llarga trajectòria artística, on es reuneixen diverses etapes del seu treball, des dels seus inicis com a escultora en ceràmica fins a les seves darreres obres en pintura.

A l’escultura-ceràmica es veuen dues etapes ben definides. En la primera les peces són més sòbries i robustes, ressaltant la recreació en els minerals, de les seves formes i textures harmonitzant volums i utilitzant el color discretament sempre supeditat per força de les textures. En la següent etapa es va apreciant un canvi en la representació, on s’accentua el colorit, amb l’ús als vernissos amb colors més vistosos, així com l’ús dels llustres donant-los una major varietat en l’expressió de les formes.

A la pintura també és la naturalesa la gran inspiradora dels quadres, on el motiu és l’arbre en concret la seva escorça, buscant en ella una part que cridi l’atenció pel seu color, la seva textura i les seves formes, unes vegades suaus i altres fortes i contundents.