Notícies

02/05/2013
  •  
  •  

Palau & Martín: Outlet Art

Espai Cultural Francolí
Del 2 al 31 de maig de 2013

Al mes de maig l’Espai Cultural Francolí presenta a les seves tres sales l’obra de l’artista Martín, representat per teresarius: promotors d’art des de fa més de cinc anys, conjuntament amb l’obra del seu amic Enric Palau, també pintor i escultor, que exposa per primer cop a la galeria.

En aquesta exposició els preus de les obres seran molt assequibles. Es podrà adquirir, per exemple, pintures a partir de 30 €, marc inclòs.

L’obra d’en Martín reflexiona sobre la debilitat de l’ésser humà en un món ple de materialisme i insatisfacció, amb una petita esperança d’aconseguir la felicitat real. Amb una actitud relativitzadora i lúdica davant els reptes vitals, fugint de la submisió i del superflu. Trobant bellesa en l’imperfecte, el senzill i l’atemporal del ferro oxidat, de branques d’arbres, del paper que empra a les seves creacions.

La seva temàtica es centra en 3 tipus d’objectes: ampolles, vaixells i joguines. Les ampolles tenen formes lliures, amb influències de les elegants ampolles antigues de licors i del modernisme de les torres gaudinianes. Les embarcacions, canoes o pasteres recorren o cerquen la vida. Les joguines són antigues (segle XIX i 1ª meitat del XX) avionetes, tricicles, bicicletes sense frens, vespes de fusta amb pedals, cotxes de bombers, triplans i biplans de llunyanes guerres… Són elements de malenconia, elements de moments feliços, d’innocència, malauradament perduts. L’obra d’en Martín fa referència a la solitud i a la fragilitat de l’ésser humà, en la seva efímera existència plena de penúries exteriors i pors internes, sense deixar de perdre l’esperança d’una vida millor. Cada ampolla és un de nosaltres, i cada vaixell una persona perduda en la immensitat del mar, de la vida, com pasteres a la deriva. L’obra d’en Martín s’inspira, en part, en l’Art Antic (iber, egipci, celta) i en Giacometti, Mariscal, Basquiat, Dubuffet i Charlie Holt, entre d’altres.

Enric Palau Quesada (Barcelona, 1950) és un escultor de la pedra, però també pintor i dibuixant. Aquest artista porta molts anys treballant magníficament la pedra, després de llicenciar-se en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Tota la seva obra escultòrica és de pedra i fusta, emprant la tècnica de la talla directa. En pintura la seva tècnica és mixta, amb olis, vernissos, coles, terres, etc. La seva inspiració la troba en els Olmecas, en escultors de l’època de les cavernes, en escultures primitives del Pacífic, en l’escultura africana i de la Polinèsia, i en general en tota l’escultura primitiva des del Paleolític fins als egipcis. També troba la seva inspiració en les escultures en pedra del Romànic i en escultors com Giacometti, Oteiza i Baselitz.

OUTLET ART? Si, en aquesta exposició els preus de les obres seran molt assequibles, podran adquirir per exemple, pintures a partir de 30 €, marc inclòs.

Més informació a Nota de Premsa.